Вартість відновлення денної форми навчання оцінили в $13,9 млрд – Освіта.UA

[ad_1]

Вартість відновлення очного навчання оцінили в 13,9 млрд доларів

Відновлення інфраструктури та відновлення очного навчання оцінюється в 13,9 мільярда доларів

Потреби, пов’язані з відбудовою інфраструктури та відновленням високоякісної освіти в стаціонарі, оцінюються в 13,9 мільярдів доларів на 2024–2033 роки.

Про це йдеться у спільному дослідженні Світового банку, уряду України, Європейського Союзу та ООН Швидка оцінка пошкоджень і потребчастина якого опубліковано Міністерство освіти і науки.

З цих коштів відновлення навчальних закладів коштуватиме 9,8 мільярдів доларів протягом наступних 10 років.

У дослідженні зазначено, що навчальні заклади повинні відповідати стандартам безпеки, навколишнього середовища та якості, застосовувати інноваційні підходи до навчання та враховувати демографічні особливості, щоб забезпечити сталість освіти.

Вартість відновлення освітніх послуг оцінюється в 4,1 мільярда доларів.

Значною частиною потреби є будівництво притулків і тимчасові заходи для забезпечення доступу до освіти (наприклад, шкільний транспорт і центри цифрового навчання).

Гнучкі програми надолуження, репетиторство та психосоціальна підтримка необхідні, щоб зменшити втрату знань.

Відновлення освітньої сфери за пріоритетними напрямками на 2024 рік коштуватиме $1,2 млрд. Ці пріоритети спрямовані на забезпечення доступу до денної освіти.

Як ми вже повідомляли, станом на початок лютого 2022 року освітні збитки українських студентів можна оцінити в $5,5 млрд.

Однак ця кількість продовжуватиме зростати протягом життя сучасних студентів, негативно впливаючи на їхні доходи та спричиняючи додаткові мільярдні збитки.



[ad_2]
Надано з: Освіта UA