Ліміти вступу до ВНЗ – Освіта.UA

[ad_1]

Ліміти прийому до ВНЗ

Ліміти прийому для окремих категорій учасників встановлюються державним законодавством

Ліміт прийому до навчального закладу – це кількість (кількість) бюджетних місць державного або регіонального замовлення, на які може бути прийнята певна категорія слухачів.

Кандидати можуть бути прийняті на навчання в межах ліміту-1, ліміту-2 або в межах ліміту для іноземців.

Контингент 1

Сума-1 – конкретна частина максимальної кількості бюджетних місць (у разі відкритих конкурсів) або загальної кількості бюджетних місць (у разі постійних конкурсів), на яку можуть прийматися кандидати з таких категорій:

  • які мають право на зарахування на основі індивідуальної усної співбесіди (крім тих, хто відповідає квоті 2)
  • діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа.

Квота-1 встановлюється в межах 10% (але не менше одного місця) або 30% у переведених (тимчасово переведених) вищих навчальних закладах від максимального (загального) обсягу державного або регіонального контракту за результатами відкритих та постійних конкурсних торгів.

Сума 2

Квота-2 – визначена частина максимальної кількості бюджетних місць (у разі відкритого конкурсу) або загальної кількості бюджетних місць (у разі постійного конкурсу), яка може бути використана для прийому абітурієнтів, місце проживання яких станом на 24 лютого 2022 року оголошено (зареєстровано) на тимчасово окупованій території, території населених пунктів на лінії зіткнення та адмінкордону або залишили їх після 24 лютого 2022 року, в населених пунктах, віднесених станом на 1 липня 2024 року до категорії активних бойових дій або тимчасова окупація яких Російською Федерацією закінчилася після 1 січня 2024 року і які проживають або переїхали туди в календарному році, в якому було здійснено в’їзд.

Ліміт-2 встановлюється в Положенні про прийом до вищих навчальних закладів у розмірі 10% (але не менше як на одне місце), 40% у відселених (тимчасово відселених) вищих навчальних закладах, вищих навчальних закладах Запоріжжя, Києва, Миколаєва. , Сумської, Харківської та Чернігівської областей одночасно з оголошенням максимального (загального) обсягу оголошується максимальний (загальний) обсяг державного замовлення за відкритими та постійними конкурсними пропозиціями (з округленням до найближчого цілого числа) та державного замовлення.

Сума для іноземців

Ліміт для іноземців – це конкретна частина бюджетних місць, яка використовується для прийому кандидатів із числа:

  • іноземці, які прибувають на навчання відповідно до міжнародних договорів України;
  • українці за кордономстатус яких підтверджується посвідченням закордонного українця та які постійно не проживають в Україні.

Публікація розмірів квот

Розміри квот-1, квот-2, квот для іноземців встановлюються правилами прийому до ВНЗ після отримання необхідної інформації від державного (регіонального) замовника та оприлюднюються на веб-сайтах ВНЗ та у «Вступ.ОСВІТА». Сайт .UA».

Розмір квоти-1 та квоти-2 для спеціалізації галузі знань 02 «Культура і мистецтво», на яку планується проведення творчого конкурсу, розраховується в межах спеціальності.

Складено відповідно до нормативних документів Умови набору для здобуття вищої освіти у 2023 році.

Щоб отримувати важливу інформацію про особливості стартової кампанії, приєднуйтеся до Telegram-каналу Вступна кампанія або до групи Учасник на Фейсбуці.



[ad_2]
Надано з: Освіта UA