нові можливості для шкіл – Освіта.UA

[ad_1]

Сьогодні англійська мова по праву вважається мовою міжнародного спілкування: вона є однією з семи офіційних мов ООН, а кількість її носіїв сягає понад 1 мільярда людей у ​​всьому світі.

Знання цієї мови на високому рівні відкриває перед людиною багато можливостей. Це безперешкодний туризм, безбар’єрне спілкування з представниками різних країн, доступ до всієї інформації та можливість розвивати кар’єру чи розширювати бізнес.

Однак неправильний підхід до навчання заважає багатьом учням оволодіти цією мовою на достатньому рівні. Вони продовжують вивчати мову, використовуючи застарілі методи вивчення англійської, наприклад, намагаючись вивчити всі правила граматики або запам’ятати багато нових слів зі словника. Але такий підхід швидко призведе до втрати інтересу до навчання і не допоможе учням підготуватися до життєвих ситуацій.

Оксфордський університет пропонує ефективні методи вивчення англійської мови. Цей заклад, який протягом багатьох століть є одним із провідних університетів світу, відіграє важливу роль у розвитку науки та новітніх освітніх технологій. Його випускниками є відомі державні та громадські діячі, вчені, письменники, лауреати престижних міжнародних премій, що лише підтверджує міжнародний статус Оксфорду.

Тому він вибрав Ранок Проект Дослідження від Oxford University Press як найкращий підручник, який допоможе учням легко та цікаво вивчати англійську мову. Секрет його популярності полягає в поєднанні нового, захоплюючого матеріалу з ефективними методами вивчення мови, підтвердженими багаторічним досвідом авторів підручника – Пола Шиптона та Сільвії Уїлдон. Розробили цікаві завдання та історії, завдяки яким учні легко вивчатимуть іноземну мову.

У рамках співпраці Ranoka та Oxford University Press оригінальне видання було адаптовано спеціально для українських студентів і доповнено українським контекстом.

Як зазначає генеральний директор «Ранку» Віктор Круглов, найскладнішим в отриманні ліцензії на видання та адаптацію підручника в Україні був етап переговорів, адже видавництво Oxford University Press здебільшого експортує свої видання для продажу в інші країни. самостійно. Загалом робота над проектом тривала майже п’ять років.

«Для нас велика перемога, що нам вдалося запевнити британських партнерів у доцільності видання оригінальних оксфордських підручників, доповнених українським контекстом. Я дуже радий, що Wydawnictwo Ranok має такий шанс і таке право. Це важливий крок, особливо в контексті загальної підтримки України Великобританією», – зазначив Віктор Круглов.

Сьогодні підхід до вивчення англійської має базуватися на чотирьох основних принципах:

  • комунікаційний аспект;
  • використання автентичних матеріалів;
  • інтерактивність;
  • індивідуальний підхід.

Комунікаційний аспект наголошує на розвитку навичок мовлення та вміння використовувати мову в реальних ситуаціях. Під час навчання також важливо використовувати автентичні діалоги та тексти, тобто «з життя», а не штучні приклади. Інтерактивність передбачає використання різноманітних додатків, онлайн-ресурсів та інших технологій, які допоможуть швидше вивчити іноземну мову та індивідуальний підхід – з урахуванням потреб та інтересів кожного учня. Усі ці правила були включені авторами в посібник Project Explore.

Колектив професійних редакторів, методистів та вчителів брав участь у його адаптації відповідно до програми Нової української школи та працював над доповненням підручника українським змістом.

Крім того, вони доповнили, скоротили або переформатували тексти та змінили порядок завдань, щоб українським учням було легше засвоїти навчальний матеріал. Таким чином редакція спростила автентичні тексти на рівні лексики та синтаксису, а важливу інформацію подала у вигляді таблиць, схем та резюме. Завдяки цьому учні зможуть самостійно працювати з підручником. Крім того, існують різноманітні онлайн-додатки із завданнями та відеоресурси, які підвищують інтерес до навчання.

Віктор Круглов зазначив, що «дуже важливо, щоб наші діти мали можливість навчатися безкоштовно і щоб вчителі могли викладати за оригінальними підручниками, які раніше доводилося купувати за завищеними цінами».

Завдяки своїм можливостям Project Explore стане корисним підручником для українських вчителів та студентів. До них належать:

  • відповідні матеріали, які відповідають реаліям сьогодення і тому більш цікаві для учнів;
  • зручну структуру з логічним і систематичним розподілом навчального матеріалу, завдяки якій вчителі можуть легко вибрати необхідну тему своїх уроків відповідно до потреб класу;
  • інтерактивні завдання, покликані допомогти учням розвинути навички спілкування, аудіювання, письма та читання англійською мовою;
  • доповнення підручника онлайн-ресурсами, якими учні можуть вільно користуватися для практики та поглиблення своїх знань.

Цікавими для учнів можуть бути захоплюючі історії, які містяться в підручнику, і використання «кольорових» героїв, а також можливість самостійно працювати над удосконаленням своїх навичок.

Ще однією перевагою Project Explore є наявність різноманітних типів завдань, серед яких вчителі зможуть обрати ті, які найбільше відповідають потребам окремих учнів, що допоможе забезпечити індивідуальний підхід до навчання.

Враховуючи можливості окремих учнів чи груп учнів, вчителі зможуть легко адаптувати вміщені в підручнику матеріали до різних рівнів складності. Крім того, всі уроки розроблені відповідно до методики Проекту з урахуванням правил граматики та лексики.

Буде корисним доповненням до посібника Інтерактивна платформа iZZi від видавництва Ранок. Це абсолютно безкоштовно і допоможе вчителям організувати навчальний процес. Наприклад, при плануванні очного, дистанційного чи змішаного форматів навчання та перегляду виконаних завдань.

Він також містить готові багатогранні уроки, які можуть використовувати вчителі. Платформа iZZi доступна з будь-якого пристрою (телефону, планшета, комп’ютера) онлайн або офлайн. Крім того, вчителі зможуть отримати безкоштовну методичну підтримку через групу Viber, а також конспекти та презентації з уроків для них, а також орієнтовне календарно-тематичне планування.

Генеральний директор Віктор Круглов зазначив, що видавництво «Ранок» планує продовжувати співпрацю з Oxford University Press.

«Зрозуміло, що буде продовження: будуть 8, 9, 10 і так далі. Розглядаємо лінійку для молодших класів. На етапі переговорів викладачі можуть їздити до Оксфорда на навчання та стажування. У нас багато планів щодо видання оксфордських книг спеціально для України. Ця співпраця є великим успіхом завдяки підтримці української освіти», – підкреслив Віктор Круглов.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ ПОСІБНИКА



[ad_2]
Надано з: Освіта UA